måndag 9 februari 2015

kyrkogården

Senast ur högen med projekt är vad jag vid arbetsnamn kallar "kyrkogården".
Det är en kortare historia om fyra olika (till synes utan anknytning till varandra) personer som rör sig på en av kyrkogårdarna här i Malmö. Alla med olika ärenden och bakgrunder.

Än har jag bara skissat upp första sidan och arbetet går långsamt då jag tycks ha kommit in i en period där jag längtar ut till vad som verkar vara sol(!!!) mer än till ritbordet.
Dock går jag inte ut dagtid eftersom någon slags arbetsmoral satt sina bojor kring mina vrister och håller mig i skolan. Så det hela resulterar i att jag sitter på min arbetsplats, blickar ut genom de små fönster som finns, och varken får sol eller arbete gjort...

Skisser på karaktärerna finns i alla fall färdiga att beskåda.

Först ut är Anahita på raska ben. Hon är en ung, karriärslysten och stressad person som kombinerar löprundor under lunchrasten med avslappningsövningar i hörlurarna för att spara in tid.
Hon har alla de senaste prylarna och arbetar på ett stort hetsigt företag som business office manager (eller något annat svårförståeligt på engelska).

Bredvid henne står Malin stadigt vid sin skottkärra. Malin har arbetat som trädgårdsmästare på kyrkogården i snart 20 år. Hon har inte så många andra än döingar att prata med, vilket dock är till hennes förnöjsamhet.
Malin vill helst inte tänka på att hon om bara några år pensioneras.
Nummer tre på listan är Aina.
Aina bor alldeles intill kyrkogården och besöker den rätt ofta för att mata fåglar och lägga tulpaner på sin systers grav. Även hon lever rätt ensamt då barnen och barnbarnen spridits ut över landet och inte verkar finna tid i sina fullbokade scheman att åka till Malmö. Till skillnad från Malin så är Aina riktigt sällskapssjuk och drar sig inte för att tilltala främlingar och berätta någon av sina många knasiga anekdoter.

Sist ut är Lisen eller Lise-Lott (som hon hatar men ändå alltid kallas av sina envisa föräldrar).
Lisen är Så Jävla Gravid och rör sig frustande över kyrkogården under ursinniga promenader för att rasta den fåniga(Lisens ord) lilla hunden Totte som hon och fästmannen tagit över efter fästmannens dementa farmor.

Totte gillar inte att promenera utan vill helst bajsa i ett hörn hemma i lägenheten. Han gillar billig grillkorv och att slicka på Lisens svettiga fötter när hon sover.

Där har vi dem, gänget. Förhoppningsvis får ni se mer av dem snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar